שבת, 05/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

כרעיים עוף ממולאות באורז ועשבי תיבול ברוטב

מנה של השמחות!!! באחריות מעולה לשולחן החג, לשבת, אירוח ובכלל

17:55 ,16/04/24
המטבח של שרה מיכאלי
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / כרעיים עוף ממולאות באורז ועשבי תיבול ברוטב
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

כרעיים עוף ממולאות באורז ועשבי תיבול עם רוטב טעים

מנה של השמחות!!! באחריות מעולה לשולחן החג, לשבת, אירוח ובכלל
אפשרי לבשל בסיר או לאפות בתנור

(בנוגע לעשבי התיבול אפשר להשתמש רק ב 1 או 2 סוגים לפי הטעם)

המצרכים:

5-6 כרעיים עוף עם עור (חשוב עם עור!!!) או כמספר הסועדים
1 כוס אורז פרסי נקי ושטוף
1/4 צרור כוסברה שטופה וקצוצה דק
1/4 צרור שמיר שטוף וקצוץ דק
1/4 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
מלח

2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
1/2 כפית כורכום (לא חובה)
4-5 כפות שמן
בין 1/4 ל 1/2 כוס מים

לרוטב:

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות או 2 עגבניות קצוצות לקוביות/מגוררות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כורכום
מלח
מים עד לכיסוי העופות

אופן הכנת הרוטב:

• בסיר רחב וגדול מטגנים את הבצל להשחמה יפה.
• מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. מתקנים את תיבול המלח
• מביאים לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים כרבע שעה

אופן הכנת העוף:

• בסיר טיגון מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להשחמה יפה
• מוסיפים לבצלים את כוס האורז ומטגנים במשך כדקה
• מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים ומערבבים
• מוסיפים כרבע/חצי כוס מים ומבשלים על אש קטנה רק עד שהמים נספגים!!! מכבים הלהבה.
• ממלאים את המילוי בכיס העור של העוף (בין העור לעוף) ומכניסים בזהירות לסיר הרוטב
• כך מכינים את כל שאר הכרעיים
• מביאים לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים כשעה ורבע או עד שהרוטב מסמיך

במידה ומבשלים בתנור:

• מניחים את הכרעיים בתבנית גדולה ורחבה, שופכים את הרוטב מעל העופות
• מכסים התבנית בנייר כסף
• אופים כשעה ורבע על חום גבוהה (כ 220 מעלות , תלוי בתנור!!!!) או עד שרוב הרוטב נספג

בתיאבון

לעוד מתכונים תעקבו אחריי המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם בטיקטוק ביוטיוב ובפייסבוק:

קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / כרעיים ממולאות באורז ועשבי תיבול ברוטב עשיר

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

5 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. שירה חיות הגיב:

    צריך להיות אומנות לעשות דבר כזה, מפחדת לנסות חחח

    1. זה רק נראה קשה, לנסות גם בפעם הראשונה פחות מצליח, העיקר הטעם

    2. לנסות גם אם בפעם הראשונה פחות מצליח…מה שלא נראה לי, הטעם נשאר מעולה

  2. עובדיה הגיב:

    זה עוד בחיים לא שמעתי, יפה מאוד

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו