חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
גאלט פטריות עם בצק פילו
גאלט פטריות עם בצק פיל מאפה פטריות טעים וקריספי – מצוין גם לחג
כמובן שאפשרי להשתמש בכל בצק מרודד אחר
השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר של 29 ס"מ – אפשרי קטנה יותר
המצרכים:
2 קופסאות שימורי פטריות שמפיניון מסוננות ממים
1 בצל גדול מקולף ושטוף קצוץ לקוביות קטנות
כ- 3 עלי פילו גדולים מופשרים במקרר
1 כפית שטוחה תבלין מעורב ירושלמי
1 כפית שטוחה תבלין "על האש" (אפשרי לתבלן בכמון או כל תבלין אחר שאוהבים)
שמן לטיגון ולשימון הבצק/תרסיס שמן
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר/מחבת טיגון נחמם כ – 3 כפות שמן, נטגן את הבצלים הקצוצים עד להזהבה יפה.
2. נוסיף את הפטריות המסוננות ממים ונטגן עוד כ – 2 דקות
3. נוסיף את התבלינים, נערבב עוד כדקה. נטעם ונתקן התיבול
4. נכבה הלהבה ונצנן התערובת.
5. נשמן במעט שמן תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה
6. נפרוס את העלה הראשון ונרסס עליו מעט שמן וכך נכין את יתרת העלים זה מעל זה
7. נסדר את מלית הפטריות במרכז הבצק ונקפל את שולי הבצק מעל המלית כך שיכסה אותה בצורה חלקית, כך שמרכז התבנית עם מלית פטריות ומסביבה מעין כתר של בצק. נשמן את שולי הבצק העליונים במעט שמן (או בתרסיס).
8. נאפה בתנור בחום של 180 מעלות כ – 10 דקות, או עד שהמאפה מזהיב יפה (תלוי בתנור, ולכן מומלץ לבדוק כל מס' דקות!!!)
9. אני אישית אוהבת גם להשחים בחלק התחתון, ולכן משחימה בחום תחתון למשך כ 5-10 דקות ב 180 מעלות.
9. בתיאבון
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
ככה פותחים שבוע…
מטורףףף
שווה לגמרי את משוכשרת
ממש תודה רבה
מהמםם
תודה רבה