חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
אורז עם פטריות ובצלים מטוגנים טעים
אורז טעים שבישלתי לא בשיטה הפרסית, שאותה אני רגילה לבשל, אבל יוצא מעולה לא פחות
המצרכים:
5 כפות שמן
2 בצלים לבנים קצוצים דק
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות מסוננות מהמים
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3.5 (או 4) כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות או שקית רוטב פטריות
1 כפית תבלין "על האש" או פפריקה מתוקה
מלח אם יש צורך
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. במקביל מרתיחים 3.5 כוסות מים
2. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד כדקה
3. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מלח
5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות. אם עדיין לא מספיק מבושל, להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל עוד מספר דקות.
7. מכבים, ומשאירים את הסיר מכוסה במגבת עוד כ 15 דקות, כדי שהאורז לא יהפוך לדייסתי.
8. בתיאבון
המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / אורז עם פטריות
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
אהבתי שהשתמשתם בפטריות מהקופסה כדי לקצר את זמן ההכנה. רעיון טוב לארוחה בריאה ומזינה שאפשר להכין בקלות ובמהירות
תודה רבה
קל פשוט אבל הכי משביע
בהחלט
לא יעזור כלום, אורז תמיד ישאר פרסי חחח
מושלם, מנסה לכבוד שבת קודש
תודה רבה
זה האורז האהוב עלי. עם הרבה מים 🙂
😊😊