חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
אורז עם בשר טחון ועשבי תיבול (בבישול פרסי) – מהמם
תבשיל מהמם של אורז, עשבי תיבול ובשר בסיר אחד
תבשיל מהמם של אורז, עשבי תיבול ובשר בסיר אחד
את האורז הכנתי בשיטת האידוי הפרסית, איך שאימי הייתה מכינה, כך הם יוצאים "אחד אחד"
יוצאת ארוחה סופר טעימה, סופר משביעה ומתאימה גם לצהריים וגם לארוחת השבת
ממליצה להכין!! יוצא לא פחות ממושלם!!!
המצרכים:
2.5 כוסות אורז בסמטי מושרה במים עם כ- 5 כפות מלח למשך לילה שלם או כ 6-8 שעות
2 בצלים בינוניים קלופים, שטופים וקצוצים לקוביות קטנות
1/2 ק"ג בשר שווארמה הודו/בקר טחון
1 צרור של פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
1 צרור של כוסברה שטופה וקצוצה דק
(אפשרי גם להוסיף שמיר קצוץ דק)
מלח (לפי הטעם, ממליצה להוסיף חצי כפית שטוחה)
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון/מעורב ירושלמי
שמן לטיגון ולבישול
נייר אפייה
נכין את תערובת הבשר:
1. בסיר טיגון נחמם מעט שמן ונטגן את קוביות
הבצלים עד לכדי הזהבה
2. נוסיף את הבשר הטחון ונפורר הבשר בעזרת
כף, עד שהבשר משנה את צבעו
3. נוסיף לסיר את עשבי התיבול, התבלינים
והמלח. אם יש צורך נתקן התיבול
4. נערבב ונטגן עוד 2-3 דקות
5. נכבה הלהבה
אופן הכנת האורז:
יש צורך בהכנה מראש:
1. בקערה נשים אורז, מלח ונכסה במים, נערבב ונשרה את האורז למשך לילה או כ 6-8 שעות
2. נסנן במסננת את האורז מהמים
3. בסיר רחב נחמם מים, עד למחצית גובה הסיר, לכדי רתיחה. נוריד הלהבה ונוסיף את האורז בזהירות לסיר הרותח
4. נבשל על אש קטנה למשך כ -7 דקות עד שהאורז מתבשל כ"חצי בישול", כשגרגרי האורז חצי רכים חצי קשים
5. נכבה הלהבה
6. נסנן את האורז במסננת
7. בסיר רחב וגדול נחמם כ 3/4 כוס שמן. את חציו של השמן נשאיר בסיר וחציו השני נשים בכוס/קערה להמשך הבישול
8. בסיר הרחב נניח נייר אפייה רצוי עגול, כך שתחתית הסיר תהיה מכוסה בנייר עם השמן. אפשרי לרפד את הסיר בפרוסות דקות של תפוחי אדמה אני הכנתי עם נייר אפייה
9. לקערת הסינון של האורז נוסיף את תערובת הבשר ונערבב את 2 התערובות לתערובת אחידה
10. נעביר את התערובת לסיר המרופד. רצוי שהאורז לא יגע בדפנות הסיר כדי שלא יידבק
11. ננעץ ידית של מזלג/כף לתוך האורז כדי ליצור מעין מס' ארובות. נוסיף עוד חצי כוס מים לצידי הסיר
12. נפזר את מחצית כוס השמן שנותרה מעל האורז
13. נכסה את מכסה הסיר במגבת מטבח ונכסה את הסיר (להיזהר שקצוות המגבת לא יגיעו ללהבה!!!)
14. נבשל על להבה נמוכה כשעה ורבע
15. נגיש בתיאבון
כל המתכונים מהמטבח של שרה מיכאלי גם באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / אורז עם בשר טחון ועשבי תיבול
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
עם בשר בחיים לא ניסיתי אבל זה מרגיש טעים חח
זה טעים😊
קצר קולע וברור אלופה
ממש תודה רבה
הכנתי יצא פצצה אבל לא ניראה טוב כמו בתמונה שלך אנסה שוב
העיקר שטעים🥰🥰
מושלם ברמות, אורז פרסי אמיתי חחח
תודה רבה