חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
בית המשפט אישר צוואה לטובת גרושתו של המנוח – למרות התנגדות ה
בהחלטה ברורה, קבעה השופטת לירון זרבל קדשאי מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה, כי אין מניעה שהגרושה, שנכחה במעמד עריכת הצוואה, תירש את עיזבון
חולה סרטן בשלב מתקדם, שביקש להוריש את כל רכושו לגרושתו כהוקרת תודה על תמיכתה ומסירותה לאורך השנים, זכה לאישור צוואתו על ערש דווי. חמישה ימים לפני מותו, המנוח ביקש כי כל עיזבונו יועבר לגרושתו, שעמדה לצידו גם אחרי גירושיהם ודאגה לטיפולו המסור. האפוטרופוס הכללי התנגד למהלך, בטענה כי הגרושה נכחה בעת עריכת הצוואה – פעולה הנחשבת בעייתית על פי חוק הירושה.
למרות ההתנגדות, השופטת לירון זרבל קדשאי קבעה כי במקרה זה התקיימו התנאים החוקיים הנדרשים לאישור צוואת שכיב מרע. השופטת הדגישה כי רצון המנוח, המוכר לפי החוק כרצון על ערש דווי, הובע במפורש בפני גרושתו ובנם.
במהלך ההליך המשפטי הציג האפוטרופוס הכללי טענות נוספות, וביניהן דרישה להבהרות על מצבו הרפואי והקוגניטיבי של המנוח בעת עריכת הצוואה, כמו גם קבלת הסכמה מצד ילדיו האחרים. בנוסף, נטען כי נוכחות הגרושה בעת הצוואה יוצרת ניגוד עניינים, אולם השופטת דחתה טענות אלה והבהירה כי סעיף 35 לחוק הירושה, הפוסל צוואה שמזכה עד שנכח בעריכתה, מחריג צוואות שכיב מרע ואינו חל במקרה זה.
השופטת זרבל קדשאי הסתמכה על מסמכים רפואיים שהצביעו על מצבו הקשה של המנוח בתקופה זו, הכוללים אישפוזים חוזרים ותיאורים של רופאת המשפחה, אשר ציינה כי המנוח היה במצב בריאותי ירוד, סובל מחולשה ניכרת ובלתי מסוגל להמשיך בטיפולים רפואיים.
לאור כל העדויות והמסמכים, בית המשפט קבע כי אין מניעה לאשר את הצוואה ולהעביר את עזבון המנוח לגרושתו, בהתאם לרצונו האחרון.
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים