חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
שניצל פטריות בציפוי קריספי – כשר לפסח
שניצל פרווה, קל להכנה וקריספי. אפשר לטגן, מומלץ באפייה (פחות כלים, קל להכנה ופחות מתפרק)
המצרכים:
5 כוסות קורנפלקס ללא גלוטן
3-4 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 (או 3) קופסאות שימורי פטריות חתוכות מסוננות ממים
1/2 כפית מעורב ירושלמי או כמון
1/כפית כורכום (לא חובה)
מלח
2 ביצים
שמן לטיגון או לשימון
אופן ההכנה:
1. בקוצץ ירקות טוחנים דק את 5 כוסות הקורנפלקס.
2. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות. שמים בסיר, מוסיפים כף מלח וחצי כפית כורכום. מכסים במים.
3. מביאים הסיר לרתיחה, מורידים הלהבה ומבשלים כחצי שעה, או עד שתפוחי האדמה מתבשלים. מכבים הלהבה.
4. מסננים את תפוחי כאדמה מהמים שנותרו בסיר ומועכים לפירה.
5. בסיר טיגון מחממים כ 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים הפטריות, תבלין מעורב ירושלמי, 1/2 כפית מלח. מקפיצים למשך מס' דקות. מכבים הלהבה.
6. מוסיפים לפירה תפוחי האדמה את תערובת הפטריות, 1 כוס פירורי קורנפלקס טחון. מערבבים היטב ומתקנים את תיבול המלח אם יש צורך
7. מצננים התערובת.
8. בקערה שטוחה נשים את יתרת הקורנפלקס הטחון ובקערה נוספת את הביצים שאותם נטרוף עם מזלג.
9. ניקח חופן מהתערובת. ניצור מעין כדור/אליפסה שטוחה. נטבול בביצה ואח"כ בפירורים הטחונים.
10. ניתן לטגן – במחבת עמוקה נחמם שמן ונטגן השניצלים משני הצדדים עד להזהבה יפה ( מומלץ להשתמש בתרווד)
אפשר לאפות בתנור – נרפד תבנית שטוחה רחבה בנייר אפייה. נשמן הנייר ונניח השניצלים זה לצד זה. נרסס/נזלף מעל כל שניצל מעט שמן. נאפה בתנור בחום של כ 220 מעלות למשך כרבע שעה, או עד שהשניצלים משחימים (תלוי בתנור!!!)
10. ממליצה להגיש עם רוטב שאוהבים
11. בתיאבון
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / שניצל פטריות כשר לפסח
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / שניצל פטריות כשר לפסח
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
התחילו המתכונים הכשל"ים הם הכי מאתגרים בעני
צודקת
נראה בהחלט שווה
תודה רבה
מתכון כשר לפסח זה בהחלט אתגר, אבל נראה מעולה
זה רק נראה קשה, תודה רבה