יום שני, 09/12/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

צלי בקר חגיגי סמדר יפרח

צלי כתף מספר 5

23:18 ,19/09/23
סמדר יפרח
קרדיט: סמדר יפרח / צלי בקר חגיגי סמדר יפרח
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים: נתח צלי כתף מספר 5 בין קילו וחצי ל 2 קילו עדיף טרי, אם משתמשים בבשר קפוא לקנות בשר קפוא לא מעובד, להפשיר יום במקרר לשטוף ולספוג את הבשר מנוזלים. רוטב הצלי: 2 בצלים קצוצים, 2 גזרים פרוסים, 1 עגבניה גדולה בשלה חתוכה לקוביות, 3-4 שיני שום כתושות, 4 עלי דפנה, 5 גרגרי פלפל אנגלי, 2 כפות דבש/סילן, 1 כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור בנדיבות, מלח לפי טעם, 6 שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים. מצרכים לרוטב פטריות: 1 בצל גדול קצוץ,1 סלסלת פטריות, רוטב של הצלי המסונן, ישנה אפשרות לקצר את תהליך הבישול ולבשל את הצלי בסיר לחץ,אם מבשלים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי, בסיר רגיל כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך. אופן ההכנה: מתחילים בטיגון וסגירה של הבשר, אני חתכתי את הנתח הגדול ל- 2 נתחים כדי שיוכלו להכנס לסיר.מחממים בסיר שמן ומעבירים את הנתחים לטיגון משני הצדדים, מוסיפים את הבצל, השום והעגבניה, ממשיכים בטיגון ומשלבים את שאר המרכיבים, מוסיפים מים עד כיסוי וקצת מעל בסיר לחץ רק עד גובה הבשר.סוגרים את הסיר ומבשלים עד לריכוך. לאחר שהבשר מתקרר , מעבירים את נתחי הבשר לכלי סגור ומכניסים לקירור. את הרוטב מסננים היטב ומעבירים גם כן לכלי ולמקרר. למחרת, מכינים את ציר הפטריות בכלי שאפשר להכניס גם לתנור. מטגנים בצל, משלבים את הפטריות הפרוסות ו 2 כפות פטריות יבשות. מוסיפים את הרוטב של הצלי ששמרנו במקרר. מתקנים את התיבול אם חסר מלח ופלפל. אפשר להעביר את הרוטב לכלי הגשה יפה (תבנית פיירקס או זכוכית שאפשר להכניס לאפייה בתנור) פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של סמ בערך, מסדרים אותם יפה בתוך הרוטב, מכסים במכסה או בנייר כסף. מכניסים לאפיה של כחצי שעה 40 דקות בתנור על חום 180 מעלות, בזמן האפייה כדאי לבדוק שלא חסר רוטב, אפשר להגיש את הצלי עם אורז לבן מנה מושלמת חגיגית וטעימה, חפשו ביוטיוב סמדר יפרח ותראו מתכונים קלים וטעימים, תודה.

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

16 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. לילי גולן הגיב:

    וואוו אני אוהבת את המתכונים שלך, תענוג❤️

  2. יואל ח הגיב:

    נראה שווה ביטרוף לא ההיתי מתנגד לביס חחח

  3. טליה הגיב:

    אלופה❤️

  4. אילנית שטרית הגיב:

    בעזה הכין לחג סוכות תודה רבה סמד יקרה

  5. כרמלה אזולאי הגיב:

    ואוו מושלם👏👏👏 אכין לשבת👏👏👏

  6. חנית הגיב:

    אלופה👏👏👏

  7. דנה הגיב:

    נראה יפה בטירוף!!!!!

  8. חנה הגיב:

    ואו אלופה❤️

  9. זיוה כהן הגיב:

    ואוו הסבר מושלם🔥

  10. מיכלי הגיב:

    מעולה אהבתי אלופה💕💕💕

  11. זיוה שמואלי הגיב:

    ואוו איך אני אוהבת

  12. יונית הגיב:

    כל מתכון שלך פצצהאלופה💕💕💕אלופה💕💕💕

  13. שולה הגיב:

    אלופה מדהימה אכין לכיפור תודה רבה💕

  14. יעל שמש הגיב:

    אלופה💕💕💕

  15. עוקבת אחריך תמיד הגיב:

    ואוו אלופה

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו