יום שני, 17/02/2025
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

מניפות תפוחי אדמה/בטטות אפויים בתנור -מושלם

גם רכים וגם קריספיים מעולים לאירוח, שבת ובכלל

15:42 ,01/08/23
המטבח של שרה מיכאלי
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / מניפות תפוחי אדמה ובטטה
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

קבלו את שיטת הבישול האפייה שלי לקבלת תפוחי אדמה/בטטות רכים וקריספיים.
זו שיטה אפייה שאני משתמשת בה לכל הירקות האפויים בתנור
קודם מרככים את הירקות ואח"כ משחימים.
זה חוסך סירים. כל השיטות ברשת מעולות, אך לדעתי השיטה שלי חוסכת זמן והתוצאה מושלמת.

המצרכים הדרושים:

6-5 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ושטופים
3 -2 בטטות מקולפות ושטופות
שיני שום מקולפים מראש שום אחד או יותר
חצי כוס שמן זית
מלח
כף שטוחה תבלין רוזמרין יבש
נייר אפייה

אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה

2. בצלחת שטוחה מניחים תפוח אדמה/בטטה ופורסים פרוסות לאורך התפוח שמגיעות רק כמעט עד לקצה סוף התפוח או הבטטה, פרוסות דקות עד כמה שאפשר,
כך שתפוחי האדמה או הבטטה נשארות כמקשה אחת ולאורכן מניפת פרוסות דקות.

3. מניחים את תפוחי האדמה / הבטטות הפרוסות בתבנית מרופדת, מפזרים ביניהם שיני שום שלמות או פרוסות שיני שום. ניתן להכניס שיני שום בין החריצים של הפרוסות.

4. מפזרים מעליהם את הרוזמרין והמלח. ושופכים על כל הירקות את שמן הזית.

5. מעסים את הירקות בתבלינים ובשמן.

6. מכסים התבנית בנייר כסף

7. מכניסים התבנית לתנור בחלקו התחתון, בחום של כ 220 מעלות למשך כ 20 – 30 דקות רק עד לריכוך תפוחי האדמה והבטטות.

(חשוב מאוד – החום והזמן מאוד תלויים בתנור, לכן כדאי לבדוק כל 10 דקות את מצב הריכוך של התפוחים!!)

8. מכבים את התנור. מורידים את נייר הכסף, ומעבירים את התבנית לחלקו העליון של התנור לצורך השחמה. מדליקים לחום בינוני-גבוה, בערך 200 -220 מעלות (שוב, תלוי בתנור!!!)

9. אופים עד שתפוחי האדמה והבטטות משחימים מלמעלה.

10. בתיאבון

המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם, בטיקטוק, ביוטיוב ובפייסבוק, מוזמנים לעקוב אחריי️

קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / מניפות תפוחי אדמה ובטטות

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

9 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. שיפרה הגיב:

    הכנתי אבל לא פרסתי דק מספיק את התפוא אז לקח לזה שעות חחח

    1. צריך לשים שמן, לכסות בנייר כסף ומתרכך מהר יותר

  2. אורית ל הגיב:

    הרעיון לחצות לאורך את הירקות כדי ליצור שכבות דקות הוא יצירתי מאוד, וודאי עוזר להשיג תוצאה שווה. גם שילוב שיני השום בוודאי מוסיף טעם מעניין.

  3. דגנית הגיב:

    מושלם צרחותתתתת אלופה

    1. שרה הגיב:

      תודה רבה

  4. רונן לוי הגיב:

    אני בטחה שהבטטות למות 🙂 בא לי ביס חחח

    1. גבריאל ר הגיב:

      לגמריייי נראה אששש

כתבות נוספות של שרה מיכאלי
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו