יום שני, 07/10/2024
האנשים שלי
עמוד הבית » אוכל ומתכונים

חלה מתוקה לשבת

חלה מתוקה לשבת קלה להכנה

00:53 ,04/10/22
קרדיט: חלה מתוקה לשבת / חלה מתוקה לשבת קלה להכנה
בואו לכתוב בחבּוּרֶה!

חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם

הצטרפות

מצרכים ל-2 חלות קטנות:
500 גרם קמח מנופה
1 כף שמרים
4 כפות שמן זית
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות דבש
1 כוס מים
שומשום לקישוט
1 ביצה לציפוי

אני משתמש בכוס מדידה בינלאומית.

אופן ההכנה:
להוסיף לקערת הקמח את כל המצרכים מלבד השומשום וביצה לציפוי, וללוש לבצק, הבצק מעט דביק ולכן לפזק מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק וללוש כ-5 דקות לבצק חלק, מאוד חשוב לעבד את הבצק.
לשמן את הידיים וקערה בשמן זית ולהניח את הבצק, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי.
לפזר מעט קמח על משטח העבודה וולהניח את הבצק וללוש מעט, לחלק את הבצק לשניים וחלק אחד להניח בצד, (אפשר להכין חלה גדולה ולקלוע צמה)
מכל חלק של בצק לחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בתבנית עגולה משומנת, לשים כדור אחד במרכז ו-5 כדורים מסביב לא צמודים אחד לשני, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה לתפיחה.
לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד לצבכ זהוב כהה.
להוציא את החלות מהתנור ולהניח על רשת ולכסות במגבת, כדי שישארו רכות.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה,  תודה רבה! קישור לסרטון המלא

 

קרדיט: 1

קרדיט: 2

קרדיט: 3

קרדיט: 4

קרדיט: 5

קרדיט: 6

קרדיט: 7

קרדיט: 8

קרדיט: 9

קרדיט: 10

קרדיט: 11

חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים

8 תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. רונית סאלם הגיב:

    אכין לשבת✨תודה🙏

  2. זיוה שלום הגיב:

    מעולה, שיטה קלה✨אלופה🔥

  3. מחפשת מתכונים טובים הגיב:

    אליפות

  4. נראה טוב הגיב:

    מתה על הצורה הזו. ככה אפשר לתת תכל סועד לחמניה…

  5. שלומית הגיב:

    אלופה

  6. מיכלי הגיב:

    אכין לשבת תודה

  7. סיגי הגיב:

    אלופה אין על המתכונים שלך

כתבות נוספות של סמדר יפרח
עוד באותו מדור
ajax loader
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
- תוכן בבדיקה טרם עלה לאתר -
האפליקציה שלנו מחכה לכם התקינו עכשיו