חבּוּרֶה בנויה מתוכן גולשים.
גם אתם מעוניינים לכתוב ולהשפיע?
הצטרפו והעלו עכשיו את התוכן שלכם
גונדי קציצות עוף וחומוס קלוי טחון מהמטבח הפרסי
נהדרת כמנה עיקרית, או כאחת מהמנות העיקריות
גונדי חומוס קציצות עוף וחומוס טחון מהמטבח הפרסי
מתכון לגונדי נוחודי, קציצת עוף עם חומוס קלוי טחון, אחת ממנות הדגל של המטבח הפרסי.
נהדרת כמנה עיקרית, או כאחת מהמנות העיקריות. במתכון המקורי מוסיפים תבלין הל, אך לא חובה.
מבשלים במרק ירקות/עוף או כל מרק שתרצו. במתכון זה הבאתי גרסה קלה ופשוטה לבישול הגונדי.
המצרכים לגונדי:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כוס (200 מ"ל) חומוס קלוי טחון – ניתן להשיג בחנויות התבלינים
1/2 כפית מלח – או יותר (רצוי לטעום)
4 שיני שום כתושות (אפשרי לגרר במעבד מזון ביחד עם הבצלים)
4 בצלים בינוניים מגוררים
1/4 כפית כמון – לא חובה
1/4 כפית כורכום -לא חובה
1/4 כפית הל – לא חובה
1/2 כוס מים או 1/4 כוס שמן – אך ורק אם יש צורך!!
המצרכים למרק:
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח
מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה נשים את חזה העוף, שום, בצלים ותבלינים.
2 . נערבב היטב לכדי עיסה אחידה. אם העיסה רכה מידי אפשר להוסיף כרבע כוס חומוס נוספים, ואם העיסה סמיכה מידי, ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים או רבע כוס שמן
3. רצוי לטעום מהעיסה ולבדוק אם חסר מלח
4. . מומלץ לשים במקפיא למשך כחצי שעה/שעה על-מנת שהעיסה תתייצב
5. מכינים את המרק. מחממים מים עד למחצית הסיר ומוסיפים התבלינים והמלח. מביאים לרתיחה ומורידים הלהבה
6. קורצים כדורים בגודל בינוני ומכניסים למרק בזהירות. מביאים את הקציצות לרתיחה נוספת ומורידים את האש.
7. מבשלים על אש קטנה כשעה, שעה ורבע ומגישים את הקציצות עם המרק.
8. בתיאבון
לעוד מתכונים תעקבו אחריי המטבח של שרה מיכאלי באינסטגרם בטיקטוק ביוטיוב ובפייסבוק:
קרדיט: המטבח של שרה מיכאלי / גונדי - קציצות עוף וחומוס מהמטבח הפרסי
חבּוּרֶה מספקת פלטפורמה לכותבי תוכן ואינה אחראית על איכות ואמינות התוכן ובכלל. לדיווח על טעות או הפרת זכויות ולכל דיווח על התוכן לחץ כאן. ייתכן שהתמונות בכתבה יהיו כפופות לזכויות יוצרים
עושה חשק לנסות 🙂
קל להכנה ויוצא מעולה
לי הכל קשה להכין, הלוואי היה לי את האומץ לנסות